Nieuwsarchief

Februari 2012 – De sleuteldrager is naar de drukker!
bo-de-sleuteldrager-klein
En begin maart ligt het boek in de boekhandel!

Januari 2012 – Het luikje, een verhaal over meisje dat in een kast in haar grauwe flat een geheimzinnig luikje vindt dat op onverklaarbare wijze naar andere plaatsen leidt: een wensluik, maar het doet niet alles wat je wenst… Het verhaal past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek (Hallo Wereld!) en verschijnt dan ook net voor die week, in september alsLeesleeuw bij Uitgeverij Zwijsen!

December 2011 – Twee kleinere boeken voor Uitgeverij Zwijsen geschreven in de afgelopen maanden:
vermist-in-de-sneeuw
– Vermist in de sneeuw: een spannend verhaal over een jongen die hartje winter vermist wordt, en zijn vriend die hem gaat zoeken – verschijnt april 2012.

– Het eerste deel van een kleine serie… heel spannend en grappig… maar allemaal nog geheim…

September 2011 – Bijna een heel jaar geen nieuws???
Welnee, ik vergat alleen steeds de website bij te houden. Afgelopen jaar heb ik juist een heleboel geschreven:
– een hoorspel voor het tijdschrift BoekieBoekie,
– een gedicht voor Querido’s Poëziespektakel 4: Vijf draken verslagen,
– een verhaal voor de bundel Wegwezen (het verhaal heet ‘Vakantie in het Riesenthal’),
– eindelijk de eindversie van De sleuteldrager bij de uitgever ingeleverd (dat boek zou eerstDe wilde wikke heten, toen Het koningsoffer, en nu uiteindelijk dus De sleuteldrager.)
In het vroege voorjaar van 2012 zal De sleuteldrager verschijnen bij uitgeverij Lemniscaat!
– en dan heb ik ook nog een mooi en lang verhaal geschreven dat ‘Vlieg!’ heet,
– het verhaal ‘Luikje naar oma’ dat in 2012 of 2013 in boekvorm zal verschijnen,
– ‘Vermist in de sneeuw’ dat volgend jaar bij uitgeverij Zwijsen verschijnt,
– en ik ben weer verder gegaan met De klok van Kroonsz dat steeds spannender wordt!
Kortom een heel druk jaar achter de rug, en mooie boeken in het verschiet.

November 2010 – een lezing en een bestuursfunctie
Ik ben lid geworden van het bestuur van de Werkgroep Jeugdboekenschrijvers van de Vereniging van Letterkundigen. Meteen een leuke vergadering gehad met een inspirerende lezing door Dolf Verroen.
In het Filmmuseum te Amsterdam heb ik een korte lezing gegeven over de film Lola van de Filippijnse regisseur Brillante Mendoza (op mijn blog vind je de tekst van die lezing).

September 2010 – korte verhalen en gedichten
Het korte verhaal ‘Luikje naar oma’ uitgebreid met twee nieuwe hoofdstukken: het zou wel eens een heel leuk boekje kunnen worden als het nog iets verder groeit.
Querido’s Poëziespektakel nummer 3 verscheen (Wie heeft hier met verf lopen smijten?), met daarin twee gedichtjes van mijn hand – weer een mooie uitgave; prachtig verzorgd door Ted van Lieshout.
Ook nog twee korte verhalen geschreven voor BoekieBoekie.

Zomer 2010 – vakantie, filosofie & redactiewerk
Naast een heerlijke kampeervakantie in de Morvan heb ik een artikel geschreven over naïviteit voor Filosofie Magazine (opgenomen in het septembernummer). Daarnaast de eindredactie gedaan van het nieuwe boek van John le Carré.

Juni 2010 – jeugdboekenbeurs in Saarbrücken
Naar Saarbrücken in het zuiden van Duitsland geweest. Ik was uitgenodigd om op de jeugdboekenbeurs te komen vertellen over Isas Traum. Leuk & inspirerend: aardige mensen, mooie boeken, prachtige expositie met werk van met name Spaanse illustratoren

April 2010 – meer korte verhalen
Nog een kort verhaal geschreven: ‘Vliegen’. En voor het tijdschrift BoekieBoekie een hoorspel en een informatieve tekst over buitenplaatsen (de landhuizen waar de rijken vroeger in de zomer vanuit de stad naartoe trokken om te verpozen).

Maart 2010 – korte verhalen
Drie nieuwe korte verhalen geschreven: ‘Luikje naar oma’, ‘De dikke man’ en ‘Vakantie in Riesenthal’. Heel aangenaam om aan een aantal kortere tekstjes te werken.

Februari 2010
De wilde wikke heeft een nieuwe naam: Het koningsoffer. En het manuscript ligt bij de uitgever. Ondertussen heb ik nog een kort verhaal geschreven ‘Luikje naar oma’, en een paar gedichtjes voor de nieuwe verzamelbundel van uitgeverij Querido. Nu weer verder met De klok van Kroonsz.

Januari 2010 – Isas Traum
Isas traum
Isas Traum is verschenen, net als Gelöscht bij uitgeverij Gerstenberg. Het Duitse omslag is erg mooi geworden (illustratie van Joachim Knappe), en ook verder hebben ze er veel werk van gemaakt. Spannend, wat het boek in Duitsland gaat doen…

Oktober 2009 – De wilde wikke!
Mijn nieuwe boek (werktitel De wilde wikke) is bijna af. Een sprookjesachtig verhaal over een duizendjarige koning, een jongen die opgroeit in het Oude Woud, een meisje met een bijzondere tinkeling in haar ogen en een boosaardige tovenaar. Uitgever Querido denkt dat het een heel spannend verhaal is voor kinderen vanaf 10 jaar.

September 2009 – Vertaling
De vertaling van Isa’s droom naar het Duits (Isa’s Traum) is af. Vertaler Rolf Erdorf heeft er volgens mij weer iets moois van gemaakt. Het boek verschijnt in Duitsland in 2010.

Augustus 2009
Isa´s droom staat op de Tiplijst van de nieuwe jeugdboekenprijs ´De Gouden Lijst´, een mooi initiatief van Hans Hagen en Ted van Lieshout. Net niet genomineerd, maar volgens de vakjury wélzeker de moeite waard.

Juli 2009 – Ik wil een naam van chocola
ik-wil-een-naam-van-chocolaGr
De nieuwe poëziebundel van Querido is er. Mooi verzorgd en samengesteld door
Ted van Lieshout. Vol leuke gedichten & illustraties. Er staat ook een gedicht van mij in: mijn debuut als dichter!

Mei 2009 – Een biegelachtig verhaal?
Begonnen aan een nieuw project: De wilde wikke. Aanleiding: een mooi artikel in NRC-Handelsblad over Paul Biegel, geschreven door Mirjam Noorduijn. Ik wil ook wel eens zo’n sprookjesachtig verhaal schrijven. Beginzin: ‘De wilde wikke wikkelde een rank om de voet van de wandelaar die lag te slapen onder de Oude Eik.’

Januari – maart 2009 – De klok van Kroonsz
Gewerkt aan De klok van Kroonsz: mijn nieuwe grote project; het verhaal van een zeventiende-eeuwse, Amsterdamse wetenschapper en zijn zoon die verstrikt raken tussen de wereld der levenden en die der doden als ze het raadsel van de sterfelijkheid willen oplossen. Hun overtreding van de natuurwetten heeft grote gevolgen die doorwerken tot in het jaar 2009…

Zomer 2008 – Recensies
Er zijn veel mooie recensies over Isa’s droom verschenen. Een paar ervan zijn hier op de website te lezen.
Februari 2008 – Het nieuwe boek is er!

Isa-omslag

Eindelijk is het verschenen: Isa’s droom. Vanaf eind deze week – zo rond de 22e ligt het in de winkels. Hoog tijd want het is alweer vier jaar geleden dat Gewist verscheen. Ik ben er erg blij mee, maar het is ook spannend hoe het ontvangen gaat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s